Vallilantila
Perheviljelmä vuodesta 1756
Possula

Tilallamme on sekä emakko-sikala että lihasikala, jossa possut kasvatetaan teurasikään asti. Kaiken kaikkiaan meillä röhkii noin 100 emakkoa ja niiden porsaat sekä yhteensä noin 900 eri-ikäistä lihasikaa.
Emakkosikala on jaettu erilaisiin osastoihin:
Porsitusosastoon emot siirretään noin viikkoa ennen porsimista. Porsimisen jälkeen emot imettävät porsaita neljän viikon ajan jonka jälkeen porsaat vieroitetaan.
Emot siirretään astutusosastolle uudelleen tiineytettäviksi. Kun emot on noin neljän viikon jälkeen tutkattu tiineiksi, ne siirretään joutilaspihattoon, jossa ruokintahäkit sekä lämmitetty makuu-/jaloitteluosasto. Emon tiineysaika on noin 116 päivää.
 
Porsaat siirtyvät vieroitusosastolle kasvamaan. Vieroitusosastolla porsailla on katettu makuualue, jossa lattialämmitys. Noin 30 kg painoisina possut siirretään lihasikaosastolle/lihasikalaan kasvamaan, lisäksi osa myydään muualle kasvatettavaksi.
 
 
- 1980 rakennettu emakkosikala, laajennettu ja peruskorjattu 2005
 
 
 

- lihasikala