Possula

Tilallamme on yhdistelmäsikala eli kasvatamme kaikki possut porsaasta lihasioiksi asti itse. Kaiken kaikkiaan meillä röhkii noin 80 emakkoa, niiden porsaat sekä yhteensä noin 500 eri-ikäistä lihasikaa. 
Emakkosikala on jaettu erilaisiin osastoihin: Porsitusosastolle emot siirretään noin viikkoa ennen porsimista. Emakot porsivat vapaasti ilman porsitushäkkejä ja imettävät porsaitaan noin neljän viikon ajan jonka jälkeen porsaat vieroitetaan.
Emakot siirretään astutusosastolle uudelleen tiineytettäviksi. Käytämme Figen Oy:n jalostussiementä, joten tuloksena on kokonaan suomalainen risteytysporsas. Kun emakot noin neljän viikon jälkeen tutkataan tiineiksi, ne siirretään joutilaspihattoon, joissa iso lämmitetty makuu- ja jaloitteluosasto sekä kesäaikaan vapaa pääsy ulkotarhoihin.
Porsaat siirtyvät vieroitusosastolle kasvamaan. Vieroitusosastolla porsailla on katettu makuualue, jossa lattialämmitys. Virikkeinä possuilla käytetään pahnasilppua ja sanomalehteä, joita jaetaan aamuin illoin tuhottavaksi. Lisäksi karsinoissa on puusta tehtyjä ”leluja”. Noin 40 kg painoisina possut siirretään lihasikalaan kasvamaan.
Possut kasvavat tilalla koko elinkaarensa ajan, joten ne eivät kärsi pitkistä kuljetusmatkoista missään vaiheessa. Kaikki lihasiat teurastetaan tilalla olevassa Vallan Maukas-pienteurastamossa, jonne kuljetusmatka on noin 500 m.